Pagina's

translate

maandag 10 februari 2014

Vegetarische Romige Paddenstoelengoulash

Vandaag een warm wintergerecht zonder vlees!

Vegetarische Romige Paddenstoelengoulash

  • 15 g gedroogd eekhoorntjesbrood, fijngehakt (1 uur weken in hete bouillon)
  • 100 ml hete kruidenbouillon
  • 2 el ghee
  • 145 g oesterzwammen
  • 15 g sjalotten, heel fijngehakt
  • 120 g gemengde paddenstoelen (voor overige eters paddenstoelen aanvullen, 300 g p.p.)
  • 1 teen knoflook, heel fijngehakt
  • 1/2 theel tijm
  • 1/2 theel salie, fijngehakt
  • 1/4 theel paprikapoeder
  • (voor overige eters 100 ml room)
  • zout-peper
Smelt ghee en fruit sjalotten, knoflook, tijm en salie 2 minuten (niet laten kleuren!). Alle paddenstoelen tegelijk toevoegen en 6-7 minuten bakken totdat ze vocht loslaten. Paprikapoeder, eekhoorntsbrooed met vocht en eventueel room toevoegen. Nog 5 minuten verwarmen, niet koken. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Wanneer er mensen zijn die rijst mogen eten dan is een beetje zilvervliesrijst erbij, natuurlijk heel lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten