- 300 gram verse boerenkool
- 1 el olijfolie (indien toegestaan)
- Zout (Himalayazout, zeezout, wat je wilt)
- Peper
- eventueel andere kruiden: cayennepeper, paprikapoeder of knoflook toevoegen
Verwarm de oven voor op 180° C. Was en droog de
boerenkool, verwijder de steeltjes en harde nerven en snijd de
bladeren in grote stukken. Als je een zak gesneden boerenkool hebt
gekocht, hoef je dit dus niet te doen.
Sprenkel de olijfolie
over de boerenkool en strooi het zout en peper erover (of de andere
kruiden die je hebt gekozen). Leg de bladeren in een platte laag op
een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten in de oven, tot de
kool knapperig is. De kool mag niet verkleuren, want dat komt de
smaak niet ten goede.
Leg de chips op het bakpapier op een rooster om af
te koelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten